Garanție și service

24 de luni fără griji

Cu noi beneficiezi întotdeauna de garanția produselor achiziționate conform legislației în vigoare. Ai la dispoziție servicii de reparație gratuită din partea vânzătorului sau producătorului în baza certificatului de garanție emis.

Produsul s-a defectat,

dar este încă în garanție?


Completezi formularul de service,

iar noi ne ocupăm de restul!

Despre garanție

Dacă produsul se defectează în perioada de garanție reparația îți este asigurată de rețeaua de service autorizat a producătorului/ distribuitorului, în centrele specificate în certificat. 

Completezi formularul de trimitere în service, iar după reparație produsul îți este înapoiat prin curier, gratuit* (serviciul de ridicare gratuită este valabil în aria de acoperire FAN Courier, lista completă cu locațiile FAN Courier poate fi accesată https://fancourier.ro/acoperire, în cazul în care nu vă aflați în localitățile acoperite de rețeaua de curierat se v-a percepe o taxă pentru kilometri externi sau aveți posibilitatea de a preda coletul în oricare din localităților deservite fără costuri suplimentare). Sau poți să duci produsul defectat la cel mai apropiat centru de service menționat în certificat, care va prelua întreaga responsabilitate a rezolvării garanției. 

Condițiile de acordare a garanțiilor pot varia în funcție de producător și sunt stabilite în politicile comerciale ale fiecărui producător, la nivel național.

Ce trebuie să știi

Perioada de timp stabilită pentru remedierea reparației este de maxim 15 zile calendaristice de la data la care cumpărătorul a adus la cunoștința vânzătorului lipsa de conformitate a produsului.

Pentru a beneficia de garanție este necesar să ai documentul de achiziție al produsului (factura) sau certificatul de garanție.

Păstreaza certificatul de garanție intact! Orice modificare a acestuia va duce la anulare documentului și pierderea garantiei. 

În momentul expedierii produsului către reparație, te rugăm să asiguri împachetarea acestuia în cutia originală sau în alt ambalaj care să permită transportul în siguranță.

Completează online

formularul de garanție

Reclamații și

sesizări

Dacă ai avut parte de experiențe neplăcute te rugăm să ne anunți. Părerea ta contează!

Suport online

prin email

Pentru nelămuriri sau întrebări te rugăm să ne contactezi completând formularul nostru de contact.

Facebook chat​

Luni - Vineri, 9:30 - 17:00

Ai la dispoziție suportul nostru prin chat. Începe chiar acum o discuție cu unul din operatorii noștri disponibili.