1. Completează declarația online 

de retur și adaugă formularul în colet.

Ai la dispoziție 14 zile de la data achiziționării să returnezi un produs. Înainte de a completa declarația de returnare, te rugăm să consulți condițiile de retur de mai jos

2. Cheamă un curier FAN,

direct la tine acasă.

Este important de reținut că este necesar să chemi curierul să ridice produsul pe care vrei să îl returnezi, cu plata taxei de transport la destinatar, fără costuri suplimentare.

Ce trebuie să știi

Ca să returnezi produsele vândute de telefonultău.eu, te rugăm să accesezi și să completezi declarația de retur.

Este important de reținut că este necesar să chemi curierul să ridice produsul pe care vrei să îl returnezi, cu plata taxei de transport la destinatar, fără ca tu să ai alte costuri suplimentare, poți face acest lucru accesând pagina cheamă un curier.

Asigură-te că produsul pe care vrei să îl returnezi îndeplinește condițiile de retur, pe care le găsești în secțiunea alăturată.

Dacă vrei să returnezi mai multe bucăți din același produs este suficient să completezi un singur declarația de retur. Dacă vrei să returnezi mai multe produse, diferite, completează câte o declarație pentru fiecare dintre acestea.

Pentru returnarea contravalorii produselor în întregime produsele returnate trebuie să fie în aceeași stare în care au fost livrate (în ambalajul original nedeteriorat, cu toate accesoriile și documentele care l-au însoțit, fără să prezinte modificări fizice, lovituri sau zgârieturi).

Durata de rambursare

Rambursarea sumei aferentă returului se va face în termen de 14 zile de la data la care telefonultau.eu intră în posesia returului, iar cererea de retur a fost aprobată.

Ziua în care consumatorul își exercită dreptul de retragere din contract nu se va lua în seamă la calculul termenului, iar în cazul în care ultima zi a termenului este o zi nelucrătoare, termenul se va prelungi în mod corespunzător.

Termenul se poate prelungi în cazul lipsei de lichidități, caz în care cumpărătorul va fi informat și, cu acordul acestuia, se va stabili o nouă dată de rambursare a sumei aferentă returului. 

Condiții speciale de retur

Produsele apple

Produsele Apple nu se pot returna dacă sunt activate, doar în cazul în care acestea prezintă  defecte.

Muzică și filme, Birotică și papetărie, Licențe software, Jocuri PC și jocuri pentru console

Produsele din aceasta categorie se pot returna decât dacă au ambalajul original nedesfăcut sau dacă prezintă un defect de funcționare.

Becuri, lanterne, prelungitoare, prize, baterii, acumulatori și încărcătoare

Produsele din aceasta categorie se pot returna decât dacă au ambalajul original nedesfăcut sau dacă prezintă un defect de funcționare.

Condiții speciale de retur pentru categoria Căști audio

Produsele din categoria Căști audio, Căști in-Ear și Căști Over-Ear se pot returna decât dacă au ambalajul original nedesfăcut sau dacă prezintă un defect de funcționare.

Produsul nu este conform cu specificațiile prezentate

Dacă produsul comandat nu este conform cu specificațiile din oferta noastră, puteți solicita returnarea acestuia pentru rambursarea integrală a contravalorii. Costurile de retur și de transport pentru produsul returnat, dacă este cazul, sunt suportate de telefonultău.eu.

Produs nefuncțional sau prezintă deteriorări în primele 24 de ore de la primire.

Dacă produsul primit este nefunctional în primele 24 de ore de la recepția efectivă, ridicarea de la sediul nostru sau recepția la domiciliu prin curier – puteți reclama acest lucru și solicita returnarea produsului în acest termen.

Pentru produsele ale căror colete prezintă deteriorari vizibile la primirea prin curier, vă recomandăm sa refuzați primirea lor.

Produse ce v-au fost livrate greșit

Dacă vi s-a livrat alt produs decât cel comandat vă rugăm să semnalați cât mai curând acest lucru pentru a returna produsul.

Produse defecte în perioada de garanție

Produsele care prezintă defecte în perioada de garanție vor fi prezentate într-un centru de service al producătorului dacă a fost emis pentru ele un Certificat de Garanție din partea producătorului.

Completează online

declarația de retur

Reclamații și

sesizări

Dacă ai avut parte de experiențe neplăcute te rugăm să ne anunți. Părerea ta contează!

Garanție și

service

Dacă ai probleme cu un produs îl poți trimite în service completând formularul de service.

Facebook chat

Luni - Vineri, 9:30 - 17:00

Ai la dispoziție suportul nostru prin chat. Începe chiar acum o discuție cu unul din operatorii noștri disponibili. Începe conversație

După completarea declarației de retur – ce urmează?

După trimiterea declarației de retur este important de reținut că este necesar să descarci și să completezi formularului de retur online, iar apoi să chemi curierul pentru a ridica produsul pe care vrei să îl returnezi, cu plata taxei de transport la destinatar, fără ca tu să ai alte costuri suplimentare, poți face acest lucru accesând pagina cheamă un curier.

Pune în colet

formularul de retur

1. Pregătește coletul

Produsul trebuie împachetat în ambalajul original și asigură-te că pui și formularul de retur în pachet (îl poți descărca de aici). Pentru returnarea contravalorii produselor în întregime produsele returnate trebuie să fie în aceeași stare în care au fost livrate (în ambalajul original nedeteriorat, cu toate accesoriile și documentele care l-au însoțit, fără să prezinte modificări fizice, lovituri sau zgârieturi).

2. Trimiteți pachetul

Trimiteți coletul prin FANcourier la adresa:

telefonultau.eu

tel: 0726 030 282
Str. Unirii, nr. 8, Ploiesti, jud. Prahova

3. Rambursarea contravalorii returului

Rambursarea sumei aferentă returului se va face în termen de 14 zile de la data la care telefonultau.eu intră în posesia returului, iar cererea de retur a fost aprobată.

Termenul se poate prelungi în cazul lipsei de lichidități, caz în care cumpărătorul va fi informat și, cu acordul acestuia, se va stabili o nouă dată de rambursare a sumei aferentă returului.